Πέμπτη, 05 Μαϊου 2011 12:31

Βράβευση στον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης

Στον πιο σημαντικό διεθνή διαγωνισμό κρασιού στην Ελλάδα και ένα από τους πιο σπουδαίους σε διεθνές επίπεδο βραβεύτηκε και φέτος για δεύτερη φορά το κρασί μας ΜΕΤΕΩΡΟ ΤΟΠΙΚΟΣ ΟΙΝΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ – ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ της Εταιρείας ΤΣΙΝΑΣ Α.Ε. από Μαλαγουζιά, Ροδίτη και Ασύρτικο.
Αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές από το σύνολο των γευσιγνωστών, του απονεμήθηκε το ασημένιο μετάλλιο.
Οι τριήμερες γευστικές δοκιμές του «10ου Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου Θεσσαλονίκης» που διοργανώνει η «Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος» σε συνεργασία με τη HELEXPO πραγματοποιήθηκαν φέτος από τις 3 έως τις 5 Μαρτίου 2010. Λαμβάνουν μέρος οινοποιεία από όλες τις οινοπαραγωγικές χώρες, ορισμένες μάλιστα με παράδοση στα ποιοτικά κρασιά.
Ο Δ.Δ.Ο.Θ. είναι ο μοναδικός διεθνής διαγωνισμός που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, από την ΕΝ.Ο.Α.Β.Ε, με την αιγίδα και τη συνεργασία όλων των φορέων του χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό σύμφωνα με τον κανονισμό του Διεθνούς Γραφείου Αμπέλου και Οίνου (O.I.V.) και την αναγνώριση δικαιώματος διοργάνωσης-διεξαγωγής διαγωνισμών οίνων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στο φετινό διαγωνισμό, σαράντα εννέα καταξιωμένοι γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οινολόγοι, οινοχόοι και δημοσιογράφοι οίνου δοκίμασαν 833 δείγματα από την Ελλάδα και από 11 άλλες χώρες Βραζιλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Σλοβακία, Ρουμανία, Χιλή, Νότια Αφρική και Κύπρο.

Η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η απονομή των διπλωμάτων πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010 κατά τη διάρκεια εορταστικού δείπνου στο Μέγαρο Μουσικής.
Οι διακρίσεις αυτές μας κάνουν περήφανους  και αποδεικνύουν σε όλον τον κόσμο ότι τα κρασιά  μας έχουν εξαιρετική ποιότητα.

Σας ευχαριστούμε που επιλέγετε τα κρασιά μας.

Διαβάστηκε 18269 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Βράβευση στον Διεθνή Διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles »

Προσθήκη σχολίου